Om kakor och personuppgifter

Kakor (cookies) är små filer som sparas i din dator när du besöker en webbplats. På denna webbplats använder vi kakor för att förenkla och förbättra användarupplevelsen av webbplatsen. 

Om du inte vill acceptera användningen av kakor kan du ändra inställningarna i din webbläsare. 

På Brottsoffermyndighetens webbplats finns information om hur vi behandlar personuppgifter som samlas in i myndighetens verksamhet. Brottsoffermyndighetens behandling av personuppgifter.

Varför använder Brottsoffermyndigheten kakor på webbplatsen?

  • Vi använder kakor för att samla in statistik med Google Analytics och Google Tag Manager i syfte att se hur våra besökare använder webbplatsen. Statistiken hjälper oss att förbättra innehållet på webbplatsen. 
  • Vi använder Google Analytics demografi- och intresserapporter för att analysera webbplatsens trafik. Det görs anonymt utan möjlighet att identifiera enskilda användare. Önskar du inte delta i dessa mätningar kan du välja bort det genom att använda Google Analytics Opt-out Browser Add-on.
  • På vissa sidor finns möjlighet att dela länkar och skicka tips om webbplatsen via sociala medier och där använder vi tillägget AddThis för att funktionen ska fungera. I AddThis Privacy Policy kan du läsa om hur datan används (informationen är på engelska).
  • På webbplatsen använder vi kakor för att lagra ditt samtycke. Det gör att du inte får frågan om godkännande varje gång du besöker vår webbplats om du vid första besöket godkänt användandet av kakor. 

Har du synpunkter eller frågor om vår webbplats är du välkommen att kontakta Brottsoffermyndigheten via detta kontaktformulär.

Mer information om kakor och elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.