Om kakor och personuppgifter

Kakor (cookies) är små filer som sparas i din dator när du besöker en webbplats. På denna webbplats använder vi kakor för att förenkla och förbättra användarupplevelsen av webbplatsen.

På webbplatsen använder vi kakor för att lagra ditt samtycke. Det gör att du inte får frågan om godkännande varje gång du besöker vår webbplats om du vid första besöket godkänt användandet av kakor. 

Om du inte vill acceptera användningen av kakor kan du ändra inställningarna i din webbläsare. 

På Brottsoffermyndighetens webbplats finns information om hur vi behandlar personuppgifter som samlas in i myndighetens verksamhet. Brottsoffermyndighetens behandling av personuppgifter.

Analys av besök på webbplatsen

Brottsoffermyndigheten använder kakor för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. På så sätt kan vi till exempel få reda på hur många som besöker webbplatsen och vilka sidor som besöks. Det analysverktyg som används heter Siteimprove. Verktygets analysmodul anonymiserar besökarnas IP-adresser. Siteimprove används också för att förbättra kvaliteten på innehållet på vår webbplats, till exempel för att åtgärda brutna länkar, stavfel och förbättra tillgängligheten.

Om du inte vill använda kakor

Om du inte vill acceptera användningen av kakor kan du ställa in din webbläsare så att den automatiskt nekar till att lagra kakor eller till att du får information varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas.

Har din webbläsare stöd för inkognitoläge eller privatläge kan du aktivera det för att automatiskt radera alla kakor varje gång du stänger din webbläsare. Varje typ av webbläsare tillhandahåller dessa funktioner på olika sätt. Se din webbläsares hjälpsidor för mer information.

Tredjepartscookies

Brottsoffermyndigheten.se använder några funktioner som hämtas från andra externa webbplatser. Dessa skapar så kallade tredjepartskakor. För att exempelvis samla in delnings- och visningsstatistik används kakor från Youtube.

 

Har du synpunkter eller frågor om vår webbplats är du välkommen att kontakta Brottsoffermyndigheten via detta kontaktformulär.

Mer information om kakor och elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.